Drømmen om eget firma

89317112businessmeeting[1]

Alle drømmer vi om å kunne tjene gode penger, og aller helst vil vi at dette skal foregå så enkelt som mulig. Noen klarer det, men ikke alle, men det finnes en del fellestegn for de som lykkes: de arbeider hardt.

Det er altså mange som ønsker å drive for seg selv og å eie sitt eget firma, og kanskje til og med et aksjeselskap, og det har man faktisk muligheten til idag. Det har blitt gjennomført lovendringer som gjør at det nå kun kreves en aksjekapital på 30.000 kroner for å kunne opprette et AS, mens det tidligere var på hele 100.000 kroner. Du kan derfor allerede i dag skaffe deg den nødvendige aksjekapitalen her, og være i gang med din egen bedrift før du vet ordet av det.

I tillegg så har det blitt godkjent en rekke forenklinger slik at om et AS er lite så behøver det ikke å bli et så omfattende dokumentasjonsbehov som tidligere.

Når du har din egen bedrift som du er ene og alene herre over er det nesten ingen grenser for hva du kan få til. Husk også at du med et eget AS ikke holdes personlig økonomisk ansvarlig hvis du møter på vanskelige tider, men at det eneste du da risikerer at går tapt er aksjekapitalen din. Dette er naturligvis en stor fordel i motsetning til enkeltpersonforetak og ansvarlig selskap hvor du vil holdes personlig økonomisk ansvarlig overfor dine kreditorer.

Før du kan starte opp med bedriften din er det essensielt å ha en god plan: hva er idéen din? Hvilket produkt eller tjeneste skal du tjene penger på? Hvordan skal du bygge opp firmaet ditt? Har du tenkt på hva du skal gjøre i forbindelse med regnskap etc.? Hva med markedsføring? Som du skjønner: det er ikke bare å starte opp en bedrift og begynne å tjene penger, men det som imidlertid er helt sikkert: du kan drive med nærmest hva som helst. Du kan importere bleier fra Kina og selge i Norge eller du kan utvikle hjemmesider til privatpersoner og bedrifter – det er bare din egen fantasi som setter begrensninger for deg, og har du en godt gjennomtenkt plan skal du se at du vil lykkes!