Bursdagsleker fra 3 år

Vi presenterer her bursdagsleker for barnebursdagen fra alderen 3 år +

 Bursdagsleker1. Fiskekonkurranse

Denne er en garantert vinner som alle barn synes er morsom. Heng opp en forheng/teppe omtrent 1,5 meter over bakken i døråpningen til et rom (det er viktig at barna ikke klarer å se over). Barna stiller seg i kø med en improvisert fiskestang som de «fisker» med etter tur. Bruk f.eks. hyssing som snøre, og en klesklype som krok. På andre siden av forhenget sitter en voksen med en godtepose pr. barn. Napp litt i snøret når posen er festet til kroken, og la barna dra inn storfangsten.

Tips: La bursdagsbarnet få fiske først.

2. Døde elefanter

Dette er en utmerket lek å ty til når støy- og aktivitetsnivået begynner å bli merkbart mot slutten av selskapet. Deltagerne legger seg på golvet og simulerer «døde elefanter». Målet med spillet er å ligge helt rolig uten å røre så mye som en finger. En voksen overvåker barna, og tar de deltagerne som beveger på seg ut av spillet. Vinner er den som ligger igjen helt til slutt.

3. Danseleken

En voksen eller bursdagsbarnet får rollen som musikkstyrer. Alle barna danser når musikken startes. Når musikken brått stanses, skal alle deltagerne fryse alle bevegelser og stå musestille. Hvis noen rører på seg etter at musikken er stoppet blir vedkommende tatt ut av leken for denne runden. Musikken startes på nytt. Spillet avsluttes når det kun gjenstår en person.

Tips: Spill flere runder, og vær litt rundthåndet hvis det viser seg at de samme barna går ut i starten av hver runde for å unngå at noen blir lei seg.