Søkemotoroptimalisering

Søkemotoroptimalisering

Alle som har en hjemmeside idag, har potensiale til å tjene noen kroner på den. Hvor mye man kan tjene avhenger av mange forskjellige faktorer. Først og fremst så må du ha et innhold på sidene dine som folk er på jakt etter – men det er ikke nok – dine potensielle kunder må også vite at siden din eksisterer.

Det er ikke bare å registrere hjemmesiden sin hos de største søkemotorene, og dermed tro at de som søker på det du har å tilby – skal finne deg. Tar du et enkelt søk på f.eks Google – kan du selv se hvor mange treff du får på «dine nøkkelord»… Skriver du en blogg om f.eks Liverpool – vil du oppnå 16.600.000 treff på ordet «Liverpool». Hvor tror du din side  havner på listen ?

Nøkkelord

Det første du bør gjøre er å definere hva som er – dine nøkkelord – og bestemme deg for at disse skal du score bra på. Google Keyword Tool gir deg en pekepinn på hvor godt søkt etter dine nøkkelord er.

Har du bestemt deg for at «Liverpool blog» skal være et av dine nøkkelord, så viser Google Keyword Tool at det er omtrent 4.400 søk på dette nøkkelordet forrige måned, og en gjennomsnittlig konkurranse. Dette gir deg selvsagt håp om å score høyt på dette nøkkelordet, og få potensielt «4.400 treff» hver mnd fra brukere som søker etter akkurat «Liverpool blog».

Google Keyword Tool hjelper deg også med å finne andre potensielle nøkkelord, som du gjerne ikke hadde tenkt ut selv – så dette er et nyttig verktøy for alle webmastere – som vil søkemotoroptimalisere sidene sine.

Søkemotoroptimalisering gir målrettede nettsider og annonser

Søkemotoroptimalisering vil si å legge sidene sine til rette for at søkemotorene skal finne deg – og forstå hva sidene dine handler om. Som vi har nevnt i annet avsnitt på PengeRik.com angående Google AdSense som er et content basert annonse system – så vil du hvis du kjører Google AdSense kode på en søkemotoroptimalisert side – få langt mer målrettede annonser, enn på en ikke søkemotoroptimalisert side.

Dette øker mulighetene betraktelig for at brukeren av sidene dine skal synes annonsene er interessante – og dermed klikke på de – altså ikke bare det at flere finner deg! Disse to går altså som hånd i hanske!

Google – som er den absolutt største søkemotoren brukt i Europa idag – vil når den indekserer siden din prøve å danne seg et bilde av hva siden din inneholder. Hvis du ikke har en klar strategi for hva du vil fortelle Google når den scanner sidene dine, kan den (tross alt er kunstig intelligens vi snakker om) finne på å tolke sidene dine så godt den kan. Ikke bare det, men den gir deg poeng/score etter kriterier som den sjekker etter på sidene dine. Har du fokus på  søkemotoroptimalisering, scorer du høyt på oppbyggingen av siden din – i tillegg til at du klart formidler til søkemotoren hva sidene dine handler om.

Det skal føles naturlig å lese. Unngå overdrivelse!

Har du også reklame fra Google på sidene dine, er det også faktisk ønskelig at man er tydelig hva budskapet med siden er – det er bl.a her søkemotoroptimalisering kommer inn. Du spisser siden din til å hjelpe søkemotorene å forstå hva nettopp din sine handler om. En nettside uten noe fokus på søkemotoroptimalisering, vil få langt mindre relevante annonser på sine Google AdSense annonser… og dermed tjener også Google mindre penger. Slik forstått er det i Googles interesse at det er fokus på dette – MEN husk alltid at det skal være naturlig å lese.
NB!!!! Overdriver man risikerer du at nettsiden din blir fjernet fra Google helt og holdent – don’t overdo it !!!

Dette gir gode utslag på hvor du havner på listen om noen søker etter deg – men selv dette er ikke nok.
Google er opptatt av at innholdet på sidene dine skal være noe søker faktisk ønsker å få opp, og her kommer noe man kaller «stemmer» inn. En lenke til din side er det man kaller en stemme – men en stemme er ikke bare en stemme. En lenke fra et relevant – og helst (google) populært – nettsted – til ditt – kan være uvurderlig.

Google følger alle lenkene på siden din, og også alle andre sin – og finner den en lenke til deg fra et nettsted som Google verdsetter, så kan det gjøre underverker for din plassering.

Søkemotoroptimalisering selv, eller gi jobben til et kvalifisert firma ?

SeoWeb AS | Søkemotoroptimalisering
SeoWeb As

Det finnes selskaper som gjøre denne jobben for deg – og dette er høyt kvalifisert personell som har lang erfaring med nettopp dette. Det er selskaper som gir deg garantier for at du skal ligge f.eks på 1.plass på google på dine nøkkelord – men hvis du blir lovet noe slikt – er det rett og slett lureri.

Ingen kan garantere at du skal endre på 1.plass – da hvor din side havner på listen avhenger av så mange forskjellige faktorer, ikke bare hva du selv gjør – men også minst like mye hva dine konkurrenter foretar seg. Hvis du «hopper» over din argeste konkurrent, kan du være sikker på at han vil foreta seg grep selv..

Har du store ambisjoner om å holde deg i toppen på spesifikke søkeord, så er et godt tips – outsource dette til kvalifisert eksternt firma. Ta kontakt med selskapet SeoWeb idag, og spør om søkemotoroptimalisering av ditt nettsted!

Ta kontakt idag for en uforpliktende prat – og få en vurdering av hva de kan gjøre for ditt nettsted/firma! Det kan fort være det smarteste du har gjort!