Reklame egen nettside

Alle som har en hjemmeside idag har også potensiale til å tjene penger på reklame på egen nettside! Hvor mye man kan tjene avhenger av mange forskjellige faktorer.

 

Først og fremst så må du ha et innhold på sidene dine som folk er på jakt etter, og så må de IKKE MINST vite at siden din eksisterer. Det finnes fantastiske verktøy som hjelper deg med dette – og vi presenterer noen av de her.

Tjene penger på reklame via egen hjemmeside

Har du en egen nettside så kan du ha reklame på den. Det gjelder så å finne noen (blant mange) som leverer den type reklame som konverterer (gir best utbytte) for deg. Det finnes mange bra nettverk – flere har unike kampanjer i forhold til andre – mens flere kjører en del likt materiell.
Her presenterer vi de alternativene som er mest nærliggende å benytte for det norske markedet:

reklame egen nettsideZanox har mange kampanjer som du ikke finner hos de mest nærliggende norsk konkurrentene.
Registrer medlemskap hos Zanox

Tradedoubler innehar store annonsører som Tele2, NSB og Travellink. I tillegg får du grundige statistikker . Minus for vår del er at du må søke på hver enkelt annonsør etter du har blitt medlem. Men vurderer du reklame på sidene dine, kommer du nærmest ikke utenom Tradedoubler.
Registrer medlemskap hos TradeDoubler

EuroAds er et av de største nettverket i Norge. Mange bra kampanjer – og varierte. Utbetalingsmessig så reklamere de om 67% av andelen til nettstedseiere – noe som er meget bra.
Registrer medlemskap hos EuroAds

NetBooster Affiliate har flere unike kampanjer som ikke kjøres over flere av de andre annonse nettverkene. De har bl.a flere fordelaktige Co-regs, og reklamerer også for gode fordelaktige priser for kundene.
Registrer medlemskap hos NetBooster Affiliate

Google AdSense tilpasser annonsene automatisk etter innholdet på siden din. Jo bedre optimalisert siden din er, jo bedre målrettede annonser får du levert via AdSense – og dermed større potensiale for inntjening for deg.
Registrer medlemskap hos Google AdSense

Dette er noen av de største og mest benyttede på våre breddegrader – og hver og en har flere forskjellige interessante annonser. Nøkkelen for deg som er på jakt etter en partner som kan gi deg reklame på siden – er å vite hvilke type reklame du er ute etter.

Reklame som matcher innholdet på siden din, konkverterer generelt høyere enn «irrelevant» reklame.. for å si det enklere. Reklame for undertøy for kvinner – konverterer sjelden godt på f.eks spillsider.. Reklame for nye spill derimot er mer målrettet – og treffer målgruppen langt bedre.

Innholdsannonser på hjemmesiden din

Tradedoubler har AdMatch som matcher annonser opp mot innhold, men Google AdSense er trolig den mest kjente som benytter denne teknologien. AdBrite er en annen, men egner seg først og fremst best til engelskspråklige nettsider.

Et annet produkt, og som fungerer best på engelskspråklige sider, er TLA. TLA fungerer slik at annonsør kan kjøpe enkelte nøkkelord i teksten (blir understreket, og får lenke til nettstedet du reklamerer for). For eksempel kan det være at du ønsker at nettsteder som kjører TLA annonser – og skriver om f.eks «Dogfood» – så skal alle ord i tekstene lenke til din side.

Fungerer veldig bra som sagt for engelskspråklige sider, men ville trolig valgt en annen form om nettstedet er norsk. TLA annonserer med tilbud om $100 gratis annonsekroner til deg , om du registrerer deg – samt legger inn $125 dollar selv. For sjekke ut tilbudet nærmere klikk her

Tjene penger på andre sine produkter via egen hjemmeside

Er det noen produkter du lager selv f.eks – så kan du f.eks legge dem ut for salg fra eget nettsted (søkemotoroptimalisering), men du kan også selge andre sine produkter – ved å inngå en avtale med produsent – en såkalt affiliate-avtale.

Kanskje du er flink til å skrive, og har masse kunnskap om et emne som kan være interessant for andre – lag en eBook eller eBok på norsk – og selg denne via egne sider. Hvordan lage og selge e-book ?

Klikk her, og du vil finne alt du trenger for å komme igang med å tjene penger på reklame!