Blogg

Blogg er blitt veldig populært i Norge siste årene – en stor andel av befolkningen har nå mer eller mindre sin egen blogg. Hva er en blogg – spør du gjerne? Ordet kommer av det engelske ordet «blog», som er en kort form av «web log». Det er på mange måter en dagbok på nettet!

Hvordan kan man så tjene penger på en «dagbok» ? Jo, det finnes flere muligheter som vi skal dekke i denne artikkelen. Veien til rikdom på kort tid blir det nok ikke, men den berømte «veien til Rom» ble heller ikke bygget på én dag.. Skriver du bra, og om noe som interesserer deg og ikke minst andre kan du få ganske mange lesere – og dermed også mange potensielle kunder.

Les også: 8 beste wordpress templates / themes utviklere»8 beste WordPress templates & themes utviklere

Hvordan tjene penger på blogging ?

Har du mange lesere til bloggen din, kan det være en god idé og legge ut reklame på bloggen – og da har vi flere mange forskjellige alternativ å anbefale deg. Ta gjerne en titt på vår egen seksjon for hvordan tjene penger på eget nettsted. I Norge er det enkelte alternativer som ikke fungerer like bra, så lenge bloggen skrives på norsk – men skriver du bloggen din på engelsk – åpner det seg en ny nokså effektiv mulighet – nemlig salg av ord i bloggteksten. Her kan potensielle kunder kjøpe spesifikke ord i bloggteksten din – slik at de viser til kundens eget nettsted som f.eks har et produkt som det spesifikke nøkkelordet utløser.

Markedet for dette i Norge derimot er begrenset, så lenge det er begrenset med aktører som er villige til å betale for det pr. dags dato – men dette kommer trolig til å endre seg med tiden.

Hvordan gå igang med å tjene penger på blogg ?

1. Google AdSense:

Det geniale med et produkt som dette er at Google styrer annonsene opp mot det de tror du skriver om. Jo mer optimalisert teksten din er, jo mer «spot on» treffer annonsene dine.. De som tross alt er på bloggen din allerede er gjerne mer tilbøyelig for å klikke på en annonse som omhandler emnet du skriver om, enn noe helt annet…. eneste minuset er jo at du kan miste leseren til en annen nettside underveis..

2. Få betalt for å blogge

Det er faktisk selskaper på nett som ønsker bloggere til å skrive for seg, og betaler etter sigende ganske bra for dette. Det som kanskje gjør at ikke alle kan dra nytte av denne formen for inntjening, er at du må godkjennes som skribent først… skriver du derimot bra, og kommer gjennom «nåløyet» – ja, da kan du tjene bra penger. Er hobbyen din å skrive blogg, så er det jo utrolig tilfredsstillende å få en god slant penger for arbeidet også 🙂

Dette er den letteste måten å tjene gode penger på blogg i norge idag – sett at man blir godkjent da. I disse tider da aviser etc kutter i redaksjonene sine, så kanskje det blir enda mer utbredt i Norge fremover ?!? Hvem vet !? Det finnes mange gode skribenter der ute! Kanskje deg ?

Er dette noe du ønsker å ta en titt videre på, vil jeg anbefale to produkter som stikker seg litt ut. Først og fremst Pay Per Post, men også et nettsted som heter Plogg tilbyr bloggere penger for å skrive om selskaper, og produkter, etc… Det finnes tilfeller hvor man kan tjene fem sifrede beløp i norske kroner for gode artikler, men det er jo også stor forskjell på oppdragene og oppdragsgiverne 🙂