Bursdagsleker fra 5 år

Vi presenterer her bursdagsleker for barnebursdagen fra alderen 5 år +

1. Limbo

To voksne står holder en stang mellom seg. Barna stiller opp og forsøker å passere under stangen ved å bøye overkroppen bakover. Berøres stangen er barnet ute av leken for denne runden. Når alle barna i køen har forsøkt, senkes stangen noen centimeter før neste runde. Dette gjentas inntil det står igjen en vinner.

Tips: Sydlandsk musikk med litt fart i passer bra til denne leken!

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

2. Stolleken

Plasser ut en stol mindre enn antall deltagere i en sirkel. La barna gå i ring rundt stolene samtidig som det spilles musikk. Når musikken stopper er det om å gjøre å finne seg en stol å sitte på. Den deltageren som blir stående uten stol, er ute av leken. Fjern en stol for hver gang noen går ut. Spillets vinner er den som står igjen helt til slutt.

Tips: Denne leken passer best for de litt større barna, da det lett kan bli gråting når noen går ut leken.

3. Gjemsel

Gjemsel passer best om man har et stort hus med mange rom, eller en stor hage. Reglene er enkle. En deltager står med hodet mot veggen og teller høyt til 30 mens de øvrige gjemmer seg. Barnet roper så «den som ikke har gjemt seg nå, den skal stå», og starter letingen. Den deltageren som først blir funnet står neste gang.

Tips: Leken kan fort bli kaotisk i et lite hus med mange deltagere…

Tips2: Om leken foregår utedørs, kan dere forsøke «omvendt gjemsel». Et barn gjemmer seg, når et annet barn finner vedkommende skal han / hun gjemme seg sammen den som har gjemt seg der. Leken er over når det bare er et barn som ikke har funnet gjemmestedet.

4. Flasketuten peker på

Barna sitter i ring. En deltager plukkes ut (gjerne bursdagsbarnet) til å finne på hva personen som «flasketuten peker på» skal gjøre, og snurrer deretter flaska. Deltageren som blir utpekt utfører så kommandoen, og får så finne på hva som skal utføres neste gang.

5. Tegn hale på grisen

Til denne leken trenger man en stor tavle eller et stor hvitt ark på en papp-plate festet til veggen. Det tegnes en gris på arket/tavla. Deltagerne får etter tur bind for øynene og skal forsøke så godt de kan å tegne hale på grisen. Vinner er den som kommer nærmest.

6. Blindebukk

En deltager får bind for øynene og snurres rundt noen ganger. «Blindebukken» skal så forsøke å berøre en av de andre barna. Denne blir så den nesten «blindebukken».

7. Hvit papirduk og en skål med tegnestifter på bordet

Ikke en bursdagslek som sådan, men likevel garantert en suksess. Bruk en stor hvit papirduk under mat- eller kakeserveringen og la barna tegne som de vil med fargestifter mens de spiser. Tegningene kan tas vare på som morsomme minner.

8. Skattejakt

Bruk f.eks. godteposer som «nedgravd skatt». Tegn skattekart eller bruk lapper med ledetråder (som gir et hint om hvor neste lapp med neste ledetråd er gjemt). Leken kan gjøres både innen- og utendørs (eller aller best – både ute og inne).