Selge bilder

Hva om du kunne tjene penger på å selge bilder ? Jo, det er mulig – og med dagens stadig mer avanserte fotoapparat – kan du også du tjene penger på å selge egne bilder!

Er du en av mange som sitter på en stadig voksende mengde bilder på pc’en ? Mye har endret seg de siste årene i forhold til vår bruk av bildene vi tar. Det er stadig færre som har album på album hjemme med fremkalte bilder fra siste ferien. Bildene blir som oftest lagret på pc’en eller en DVD, og ut fra egne erfaringer så blir de gjerne også liggende der…

Hva om de beste blinkskuddene ihvertfall kunne tjent deg noen penger idag, imorgen og for lang tid fremover ?

Selge bilder online

Mange av oss har gode fotoapparat med x-antall megapixel speilrefleks kamera – og dermed ypperlige muligheter til å ta meget gode bilder – og det finnes folk som er villig til å betale penger for dine bilder. Selv har jeg tjent noen kroner på bruk Fotolia – ikke akkurat spesielt mye – hehe – , men så har jeg bare lagt ut et fåtall bilder også – men det er pr. idag 3 stykker som har lastet ned ett av bildene mine – og det har gitt meg… ja, hold deg fast 1,5 euro 🙂 Kan jeg tjene penger på dette da spør du gjerne med en gang ? Ja, du kan faktisk det – dette funker, men du bør gjerne ha litt flere bilder enn 2 tilgjengelige 🙂

PS! Bildene blir forresten automatisk vannmerket når de legges for salg, slik at du er sikret rettighetene til bildene dine!

Andre alternativer til Fotolia er bl.a YayMicro, iStockPhoto, Stockexpert, og Shutterstock.

CameraDollars

Personlig holder jeg en knapp på Fotolia, da Shutterstock krever bl.a at du sender kopi av førerkort eller – som de skriver – aller helst passet ditt. Tar selv sterkt avstand fra å levere fra meg slike data, så vil heller ikke råde noen av dere til å gjøre det heller!

Egne erfaringer med å selge bilder via nett

Fotolia har jeg altså erfaringer med selv, men ikke lagt ut mange bilder ennå – men når jeg får tid og anledning vil jeg gjøre mer ut av det. Lær deg triks gjennom CameraDollars om hvordan eksponere bildene dine for langt flere, og dermed tjene langt mer penger..

For å si det med litt andre ord enn på American Funniest Videos… «If you get it on camera – you can get in cash».

Lykke til med din nye karriere som freelance fotograf:)

Fotolia