Webhost / Webhotell

Et stabilt webhotell er noe av det viktigste å tenke på – hvis ønsker en webside som du tenker f.eks selge noe fra.

På internett er butikken din åpen 24 timer i døgnet, eller dvs. hvis nettbutikken din er på et stabilt og godt webhotell!

Skulle du derimot ha et webhotell som stadig faller bort, taper du potensielt penger hvert sekund den er nede. Det kan fort bli mye penger i lengden. Det finnes mange webhotell som annonserer med ekstremt lave priser på det meste – men ofte er det en sammenheng mellom pris og kvalitet – skjønt ikke alltid 🙂

Spre domenene på flere webhotell

En prosedyre jeg som oftest følger, er at jeg ikke prøver å holde alle domenene mine hos samme webhotell – men sprer det litt rundt.

Ved å gjøre dette risikerer du ikke at alle domenene dine er nede samtidig hvis webhotellet har problemer (dette kan dessverre skje – men husk at klager du og gir beskjed om at dette ikke er godt nok, så blir du sannsynligvis flyttet til en mer stabil server ganske raskt 🙂 Selv har jeg ikke hatt noe problemer med webhotell hos noen av mine anbefalte hotell.

Det finnes flere grunner til å gjøre dette også, og det er at f.eks signerer du for One får du bl.a 400 kroner i gratis annonsering via Google AdWords. De er ikke alene, om dette da – da også Web10 tilbyr det samme. Dette sparer gjerne inn kostnaden ved webhotellet det første året, sett at du allikevel hadde tenkt å bruke noen kroner på annonsering uansett 🙂

Google AdWords er en ypperlig mulighet til å få trafikk til siden din – og du bestemmer selv hvor mye du er interessert i å bruke pr. dag, pr. mnd – og kan bestemme ned til minste geografiske område for hvor du ønsker annonsene dine vist.

En del webhotell tilbyr fra tid til annen gratis domene + AdWords gavekort på 400kr, slik at du samlet sett går «i pluss» i forhold til kostnader det første året.