Hvordan tjene penger på YouTube ?

1. Lag en plan for hvordan dine videoer skal trekke seere. Husk at Youtube ikke lar folk tjene penger på andres materiale, videoer som ikke er godkjent av de medvirkende eller innhold som er upassende for barn.

2. Etabler en Youtube-konto, gjerne med et navn som er lett å huske, og begynn å legge ut interessante videoer. Unngå innhold som andre har copyright på.

3. Promoter videoene dine så godt du kan, f.eks. på Facebook og Twitter, for å tiltrekke deg seere. Det er viktig at du får folk til å abonnere på videoene dine.

4. Når du har en viss mengde innhold, mange abonnenter (helst over 1000) og/eller en video som slår an, kan du søke om å bli Youtube-partner. Hvis du får nei, kan du søke igjen etter to måneder.

5. Når du blir partner, må du registrere deg på Google Adsense. Dermed kan pengene du tjener på annonser betales til din PayPal— eller bankkonto. Dersom du er under 18 må du få hjelp av en voksen til å sette opp Adsense-kontoen.

6. Du kan nå eksperimentere med hva slags reklamer som legges ved siden av, foran eller på dine videoer. Prøv å ikke skremme bort alle seerne dine. Du får betalt ut fra hvor mange som ser videoene dine eller klikker på annonsene, samt hvem som annonserer på dine sider.

7. Det er hemmelig og sterkt varierende hvor mye Youtubes partnere tjener. Estimatene løper fra 1,50 til 18 kroner pr. 1000 visninger. Det skulle tilsi at man kan trenge minst 100 millioner visninger for å bli Youtube-millionær.

Kilde: bt.no