Viktige uttrykk for en oddsspiller

Det er mange nordmenn som er interesserte i odds og sportsspill. Med dagens muligheter har du en haug av muligheter til å spille på nettet, men det er viktig å ha kontroll på alle ord og uttrykk.

Den teknologiske utviklingen har gjort det mulig å tjene penger online på en lang rekke måter. Noen har valgt å gå veien som profesjonelle oddsspillere, men dette er ikke noe du kan forvente at skjer fra én dag til en annen. Dersom du ønsker å tjene penger på spillingen krever det blant annet ekstrem selvdisiplin og gode analytiske evner.

Vi oppfordrer alle til å bruke sportsspill i underholdningsøyemed, det er de færreste som klarer å generere en fast inntekt fra bettingen. Men selv om du kun spiller for å få litt ekstra spenning er det viktig å ha kontroll på uttrykkene som bookmakere og oddsspillere benytter. Nedenfor ser vi på noen av de vanligste.

Dobbelsjanse: Dette kan enklest betegnes som en halvgardering, hvilket betyr at du setter penger på at kampen ender med enten hjemmeseier eller uavgjort (1X), uavgjort eller borteseier (X2) eller hjemme- eller borteseier (12). Husk at oddsen på et av disse utfallene naturlig nok vil være lavere enn hvis du spiller på kun ett av kamputfallene, men muligheten for gevinst blir samtidig større.

3-veis-handicap: En kamp hvor ett av lagene starter med et virtuelt forsprang, men hvor du fremdeles har mulighet for å spille på enten hjemmeseier, uavgjort eller borteseier.

Hvis hjemmelaget, for eksempel Everton, starter med et handicap på 1-0 betyr det at bortelaget, for eksempel Liverpool, må vinne den virkelige kampen med to mål eller mer for at innsatser på bortelaget skal gi gevinst. Dersom kampen ender med ettmålsseier til Liverpool, vil du ha måtte satset penger på uavgjort for å få gevinst, mens alle innsatser på Everton gir gevinst hvis kampen ender uavgjort eller Everton vinner.

Kilde: Pixabay

Asiatisk handicap: Det asiatiske handicapet, eller asian handicap som de fleste bookmakere benytter, gir også ett av lagene en virtuell ledelse før kampstart. Det asiatiske handicapet skiller seg fra 3-veis-handicap (eller europeisk handicap) ved at det kun er to mulige utfall (du kan ikke spille på uavgjort).

Et lag kan starte med et forsprang (-/+) på hele, halve eller kvarte mål. Klikk på lenken hvis du vil lese en utfyllende forklaring av asian handicap. Det er trolig den mest populære handicap-formen for spillere verden over og er egentlig ikke så vanskelig å forstå.

Scorecast: Et scorecast-spill betyr at innsatsen din kombineres med en målscorer i kampen (første, siste eller når som helst) og det korrekte sluttresultatet. Et slikt veddemål har potensial til å gi høye odds. Dersom din valgte målscorer ikke starter kampen refunderes innsatsen.

Wincast: Dette spillet minner om scorecast (omtalt ovenfor), men krever at du har riktig målscorer (første, siste eller når som helst) og riktig utfall av kampen (hjemme, uavgjort eller borte). Dersom din valgte målscorer ikke starter kampen vil innsatsen refunderes.

Vi håper du som nybegynner har blitt litt klokere på noen av de vanligste bookmaker-uttrykkene. Lykke til med spillingen.