Slik kan du spare penger på en bedre verandadør

Energibruk er ekstremt viktig for å regne ut strømregninga på slutten av måneden. Hvor mye energi du bruker avhenger av mange forskjellige faktorer. Blant annet avhenger dette selvfølgelig av hvor stor din bolig er, hvordan klimaet i området er, samt hvor mange som bor i din bolig. Det baller seg fort på ganske mange kroner.

Spesielt i Norge er det dyrt å bo i henhold til energibruk. Det er lange, kalde vintre her, noe som fører til et konstant behov for oppvarming. Da er det ikke rart vi investerer flere tusen kroner hver eneste vinter i oppvarming. Dessverre er det mye av denne oppvarmingen som faktisk ikke går til å varme opp huset, men heller å fyre for kråkene som de sier.

 

Fyrer du for kråkene?

Et viktig spørsmål å stille seg selv er om en fyrer for kråkene. Dette eldgamle ordtaket handler rett og slett om lufta siver ut av hjemmet ditt. Det er selvfølgelig varm luft som slipper ut når du lufter og lignende, men det er ikke dette som det refereres til her. I stedet er det for eksempel om hvorvidt du har en energivennlig verandadør eller ei.

Mange velger nemlig aldri å bytte dørene. Kanskje bytter en vinduer grunnet design, da enten med tanke på glass eller sprosser. Allikevel blir verandadører gjerne stående slik de er. Dermed går en fort i fella med en gammel verandadør som lekker ut masse varm luft, samtidig som den slipper kald luft inn.

Der du nå kanskje fyrer og skrur opp varmen hele dagen, så kunne det med en energivennlig verandadør muligens holdt med bare et par timer med oppvarming. Dette er sjokkerende for mange å høre, men så sant du bytter ut døra, så forstår du fort hvor mye penger det faktisk er å spare her. Dette kan du gjøre gjennom nettet raskt og enkelt i dag, og det er ikke bare verandadøra som kan byttes.

 

Bytt ut vinduer og dører i dag

Selv om folk flest bytter vinduer og andre dører noenlunde ofte, så er det ikke alltid til tette løsninger som holder den varme lufta inne. Det er synd at design trumfer over funksjonalitet her, da det tross alt er snakk om flere tusenlapper som siver ut av sprekkene i dører og vinduer. Dersom du ønsker å spare på strømregninga, så vet du hvor du bør begynne.

Det hele begynner enkelt og greit med en investering i å bytte ut vinduer og dører i et gammelt hus. Kanskje koster det en god del her og nå, men i fremtiden vil du spare nærmest uendelig beløp på å holde varmen inne. Her er det flere tusenlapper å spare på en vinter dersom du har et gjennomsnittlig stort hus.

Ikke la varmen stå på og vinduer og dører lekke ut denne luften du betaler for. Da følger du i grunn bare det gamle ordtaket som sier at du fyrer for kråkene, og få ting er mer trist enn å gjøre det. Er du en aldri så liten analytiker, så ser du sikkert allerede tusenlappene fly ut av vinduet ditt!