Har du allerede blogg? Enkle tips for å få mer penger ut av bloggen din

Kilde: Pexels

Har du allerede laget deg en blogg, men er misfornøyd med trafikken eller inntektene? Her får du et par tips som hjelper deg å tjene mer penger på bloggen din.

Lenker

Hvis du skriver et blogginnlegg om et tema du allerede har vært innom før, så bør du legge inn lenker til de tidligere innleggene dine. Besøkende som er interessert i det innlegget er nemlig gjerne også interessert i lignende informasjon, og ved å gjøre det enkelt å finne mer informasjon er sjansene større for at de blir værende på bloggen din. Bruker de lenger tid på siden din, så får du vist flere annonser, og sjansen er også større for at de klikker på dem.

I tillegg er det også viktig å ha lenker til andre relevante og pålitelige sider – og ha sider som linker tilbake til deg! Bare husk å gjøre det på realistisk vis. Bli kjent med bloggere i din kategori, og foreslå gjerne at dere nevner hverandre i bloggene deres.

Men sørg for at lenkene er relevante. Verken leserne dine eller søkemotorene liker at du plutselig linker til noe som er totalt fjernet fra det du skriver om, eller at andre gjør det om siden din. Det blir litt som spam-eposter i nettsideformat.

Skriver du om en type produkter, så er det lurt å legge inn lenker til relevante nettbutikker – særlig hvis de har et affiliate-program som gir deg provisjon for kunder som du har referert med din link.

Skriver du om sport er det en god idé å linke til sportskanaler, sportsaviser og bettingselskaper. Er du usikker på hvilke av dem som er seriøse og pålitelige? Klikk her for en solid oversikt over seriøse aktører, slik at du kan velge noen du trygt kan anbefale.

Hold deg oppdatert

Kilde: Pexels

Det er selvfølgelig ikke det enkleste i verden å hele tiden finne på noe nytt å skrive om. Likevel er det viktig å blogge jevnlig med innhold som er relevant for leserne dine, så du ikke blir glemt. Lag en stikkordliste om tema du kunne tenke deg å dekke og ha den lett tilgjengelig – for eksempel i en notisblokk-app på mobilen. Da kan du legge til nye idéer straks du får dem, så har du noe å støtte deg på om kreativiteten ikke er på topp en uke. Ha gjerne et fast tidspunkt du oppdaterer på. Hvis du alltid oppdaterer bloggen din tirsdag ettermiddag, blir det gjerne en vane for følgerne dine å sjekke den da.

Mer enn bare reklame

Annonser er ikke den eneste måten du kan tjene penger på bloggen din på. I tillegg til blogginnleggene som er gratis tilgjengelig for alle, så kan du også tilby mer dyptgående informasjon eller utvidet innhold enten gjennom e-bøker, eller gjennom abonnementstjenester som Patreon. Du kan også legge til knapper som lar leserne dine gi deg «driks» om de liker det du leverer, enten via PayPal eller tjenester som ko-fi. Klarer du å nå et visst popularitetsnivå, kan du også tilby T-skjorter og annet tilbehør med logoen din, slagordet ditt, eller innsidehumor mellom deg og følgerne dine.