Lag en komboblogg

Riktig markedsføring i sosiale medier

Blogging er i vinden som aldri før, og særlig kvinnelige bloggere har lykkes med å skaffe seg en behagelig livsstil på det som i utgangspunktet bare var ment som en hobby. Derfor er det ingen grunn til at ikke akkurat du skal kunne kaste deg på bølgen, men hvordan skal du komme i gang?

Moderne mennesker er opptatt av å lese om fritidssysler, og særlig reiser og turisme er populære temaer. Kanskje har du også peiling på sport, da kan du for eksempel gi leserne dine tips om hvilke kamper som gir best avkastning på oddsen?

Lag din egen tippeblogg

En tippeblogg kan raskt få en stor leserskare, men det er særlig to ting du bør ta hensyn til hvis du ønsker at den skal lykkes. Den første er selvsagt at du leverer tips som går med overskudd over tid, og dermed opparbeider deg troverdighet hos leserne dine. Derfor bør du jevnlig sjekke odds og siste nytt på bookmakernes hjemmesider, sånn at du hele tiden leverer oppdaterte og gjennomtenkte tippe-tips til leserne dine. Den andre faktoren er at du bør oppdatere bloggen minst to ganger i uken. En tippeuke kan grovt sett deles inn i to deler med midtukekamper og helgekamper, men det kan også være lurt å komme med daglige tips om hva leserne dine bør satse pengene sine på.

Reiser er i vinden

Nordmenn reiser som aldri før, noe som har ført til at reiseblogger har blitt stadig mer populære. Dette gjør at det er mange om beinet, og du bør derfor tilby noe originalt hvis du skal kunne hevde deg i mengden. Her er det selvsagt en stor fordel hvis du reiser mye selv, og i disse dager kan hvem som helst både ta bilder og lage videoer i HD-kvalitet. I en reiseblogg er nemlig det visuelle veldig viktig, og det er derfor nødvendig å legge ut mange bilder fra de ulike opplevelsene dine. En blogg om Kanariøyene kan i utgangspunktet virke uoriginalt, men du kan gjøre den langt mer spennende hvis du legger til masse bilder, spennende videoer og tips om utflukter og spisesteder man ikke finner i reisehåndbøkene.

Finn din nisje

For både gambling og reiser kan det være lurt å fokusere på originale ting, sånn at bloggen din får et særpreg. Det er for eksempel langt færre som skriver om fotball i store europeiske ligaer som Spania, Frankrike, Italia og Tyskland sammenlignet med Storbritannia. Du kan også lage din egen lokalfotballblogg hvor du kan reise rundt på egen hånd og intervjue og ta bilder og videoer av kamper i de lavere divisjonene. Denne informasjonen kan du deretter bruke til å komme med egne insider-tips om kamper i norsk 3. divisjon som bookmakerne tilbyr veddemål på.

For reising kan det lønne seg å ikke bli for generell, og heller fokusere på et par land eller områder. En blogg om mindre besøkte steder som Sentral-Asia eller Øst-Afrika kan raskt tiltrekke seg en stor leserskare og annonsører, men dette forutsetter selvsagt at du også reiser rundt i disse områdene. En blogg om et europeisk land kan selvsagt også være interessant, men da kan det ofte lønne seg å fokusere på byer og områder som ikke er for rammet av masseturismen, sånn at bloggen din får et originalt preg