Tjen penger på egne filmklipp

Man trenger ikke være fotballproff for å tjene penger på fotball, og det samme gjelder for de fleste andre idretter. Mange personer tjener i dag store summer på å laste opp egne Youtube-filmer, f.eks anmeldelser og kommentarspor under store sportsbegivenheter, og via denne guiden skal vi lære deg akkurat hvordan de gjør det.

Hvor mye kan du tjene?

De største Youtube-stjernene tjener flere titalls millioner kroner, kun ved å laste opp videoer på nett. Det er selvfølgelig bare et fåtall personer som klarer å sikre seg slike summer, men å tjene til livets opphold eller å bruke Youtube for å få en fin biinntekt, det er det mange som får til.

Innhold:

Så hva slags innhold skal du skape? Det som kjennetegner de fleste stjernene, er at de brenner for det de snakker om. At innholdet er noe som kan nå ut til så mange som mulig, er også helt essensielt.

Tippe-tips:

Kan du veldig mye om én spesifikk idrett, eller kanskje du har generell kunnskap om flere forskjellige? Det å dele sine tippe-tips er blitt veldig populært og kan bidra til flere likes og avspillinger i løpet av en måned.

Informasjonen du trenger for å komme i gang er lettere tilgjengelig enn noensinne. Alt fra nyhetssider til bettingoperatører tilbyr nå enkle og matnyttige artikler, og leser du disse, vil du sikre deg veldig mye nyttig informasjon. F.eks vil det at stjernespillere friskmeldes kunne bidra til at oddsen synker – er du tidlig ute med slik informasjon, vil de som leser det kunne plassere innsatser med ekstra lukrativ odds.

Sportsunderholdning:

Noen av norges største Youtube-stjerner har sikret seg over hundretusener av views på egne sportsvideoer. Her gjelder det å ha et glimt i øyet, noe som f.eks Prebz og Denniz er eksperter på.

Også samlinger av store sportsprestasjoner kan bidra til veldig mange likes, så har du tilgang til spennende materiale som er lov å legge ut på nett, kan du potensielt sitte på store verdier.

Bygge fanbase:

For å bygge en fanbase er det lurt å nå ut på forskjellige sosiale medier. F.eks kan det å få retweets fra kjente idrettsutøvere som Ada Hegeberg bidra til at tusenvis av nye personer får kjennskap til deg. Når du ut til folk via Twitter eller Instagram, er det viktig at du har linket til din Youtube-kanal på begge profiler. Dette kan hjelpe deg nå ut til flere potensielle følgere.

Kilde: Ada Hegeberg via Twitter

Sponsorbonus:

Hvis du skaffer deg en stor følgerbase og oppnår stor suksess, kan sponsorpenger føre til gigantiske bonussummer hvert eneste år. Hvor mye du får for å f.eks snakke om et produkt eller en tjeneste, avhenger av hvor populær du er, og kan variere fra alt mellom noen hundre kroner til et titalls tusen kroner pr. video.

Kom i gang:

Alt du trenger for å komme i gang, er en mobiltelefon med et kamera samt en enhet med et videoredigeringsprogram. Dette kan være alt fra en iPad til en datamaskin, og for hvert år som går blir det både enklere og billigere å produsere dine egne videoer.

Nå som du vet hvordan å begynne, er det kun opp til deg. Sett deg ned, kom på noen gode idéer og lag din første video. Gjerne gå sammen med én eller flere venner, da det kan være godt å ha noen å dele slike opplevelser med i det lange løp!