Slik kan du begynne å tjene penger med “affiliate marketing”

Først og fremst skal vi se på hva hva affiliate markedsføring er. Det er rett og slett at du tjener penger på å skrive om og anbefale produkter for en leverandør eller forhandler.

Selskapet du skriver om et produkt for, gir deg en liten sum for å skrive om produktet, samt provisjon for eventuelle salg som er blitt gjort som følge av at du har linket til et produkt man kan finne deres hjemmeside.

Kort fortalt kan man si at det er en enkel form for markedsføring for selskapene. Flere og flere selskaper har begynt med egne program for affiliate markedsføring, slik som The Official Mr Green Affiliate Program.

Dette er blitt en større del av mange selskapers markedsstrategier. Det er en mulighet til å nå ut til flere mennesker gjennom flere kanaler, og generere mer trafikk.

Her får du en liten guide til hvordan du kan begynne å tjene penger på affiliate markedsføring.

Finn et tema du liker å skrive om

Dette kan være et hvilket som helst tema. Det er derimot lurest at du velger noe du interesserer deg for, slik at arbeidet blir enklere. Skriver du om noe du liker, vil du kunne lage masse interessant innhold for potensielle lesere.

Opprett din egen nettside

Å lage sin egen nettside er veldig enkelt. Alt du trenger å gjøre er å kjøpe et domenenavn og designe nettsiden slik du vil at den skal være.

Lag SEO-vennlig innhold

SEO betyr søkemotoroptimalisering. Det betyr at du skal lage innhold på din nettside som gjør at din nettside havner langt oppe på søkeresultatene når noen søker etter noe spesifikt på en søkemotor, som Google eller Bing.

Link til produkter eller nettsider

Når du lager innhold som du vil tjene penger på, må du lenke til produkter eller nettsider, slik at leserne dine kommer direkte inn på siden til produsenten eller leverandøren som du reklamerer for.

Få betalt fra selskaper du linker til

For hver lenke du har med i tekstene dine, kan du tjene penger. Men du kan også tjene penger på at kunder besøker nettsidene til de ulike selskapene du linker til. Det er dette som oftest er tilfellet ved affiliate markedsføring. Som nevnt over har også noen selskaper egne programmer for affiliate markedsføring, noe som gjør det enklere for deg å drive med det.

Du lurer kanskje nå på hva du kan lenke til med slik markedsføring? Svaret er enkelt. Du kan nemlig lenke til akkurat det du selv vil. Det kan for eksempel være klær du liker, online casino, matlevering, reiseselskaper eller alt mulig annet.

Du velger jo selv hva din egen nettside skal handle om, derfor kan du også selv lenke til de selskapene du selv liker og som passer til temaet på nettsiden.

Hvordan du skal lenke til disse nettsidene velger du selv, men for å være på den sikre siden av loven, vil det være lurt å merke innleggene som annonser. Slik unngår du trøbbel i ettertid.