Boliglån uten egenkapital

Boliglån uten egenkapital

Når man skal kjøpe seg en bolig, er stort sett alle helt avhengige av å kunne få hjelp via et lån i banken. Men for å få dette, skal man typisk ha 15% i egenkapital, for å liksom kunne demonstrere for banken at man er i stand til å spare og at man har godt styr på økonomien sin, ikke minst. Men det er ikke alltid å enkelt å spare mens man for eksempel studerer, eller har en jobb med lav lønn, men det finnes heldigvis mulighet for å få boliglån uten egenkapital.

Det å spare til egenkapital er noe man burde gjøre, men det er litt for lett å bruke penger på underholdning som casino, kino eller ferie, eller nye klær, sko eller turer på byen. Men det kommer man ikke så langt med når man skal ha sitt aller første boliglån. Men det finnes løsninger.

Hva er boliglån uten egenkapital?

Når man ikke helt har den egenkapitalen som kreves for det lånet man trenger, er det noen ting man kan gjøre i stedet for. Dette er for eksempel å bruke en kausjonist, som kan være en forelder for eksempel, som stiller som garanti for banken. Det kan også være et ypperlig tidspunkt å snakke med foreldre eller annen nær familie om et eventuelt forskudd på arv, som kan brukes som egenandel til banken. Banken kan også veilede deg i hvordan man går frem for å gjøre dette.

En annen måte som mange bruker, er å kjøpe sammen med noen. Dette er ofte sammen med venner, familie eller kjæreste. For eksempel kan man kjøpe sammen med søsken. Dette gjør at man felles kan heve både innsatsen, men også dele utgiftene, noe banken tar med i betraktningen. Men dette er noe som krever noen ekstra ting, for man vet aldri hva som skjer, så det å ha en samboerkontrakt er helt essensielt for å kunne føle seg sikret for begge parter.