Sparing kan være veien til rikdom

Sparing kan være veien til rikdom

Det er mange som leter etter gode tips til hvordan man kan tjene penger raskt. Det er klart at det er deilig når lønnsseddelen endelig kommer og det hadde vært enda deiligere om den kom oftere og om den var større. Du har er ikke alene om å ha denne tankegangen.

Likevel kommer det ofte et litt kjedelig svar. Du er nemlig nødt til å være god til å spare penger for at det skal nytte seg å tjene litt ordentlig penger. Det er enkelt å bruke opp lønnen sin så fort man har fått den, men dersom du er flink til å spare vil du se at du faktisk har råd til de litt ekstra dyre tingene du drømmer om.

Kjøp brukt og opprett en sparekonto

Det er klart at det er penger å tjene på investering, å ta spørreundersøkelser, casino bonus Norge og andre «short cuts», men hvis du ikke klarer å spare så kommer du ikke særlig langt. Derfor kan det være godt å ha med seg noen sparetips på veien. Det første tipset er å kjøpe brukt. Det ligger langt inne for mange å kjøpe brukt, men her kan du spare enorme summer, samt at du sparer miljøet. Ta en titt på finn.no, Tise, marketplace, Facebook eller stikk innom en bruktbutikk. Du vil raskt oppdage at du kan finne møbler, teknologiske duppeditter, bøker og klær til en god pris og som kun er brukt et par ganger.

Videre er det også en ide å sette av sparepenge på en annen konto enn brukskontoen din. For det første er det lettere for deg å holde kontroll på forbruket ditt, men også fordi sparekontoer ofte har høyere rente enn brukskontoer. På den måten kan du la pengene dine vokse litt mens de står og venter. Det er ikke sikkert det er en kjempevekst, men alt er bedre enn ingenting og husk at små beløp kan bli mye i lengden. Derfor er dette et godt tips å ha med seg senere i livet også.

En app og et budsjett

Dersom du synes det er vanskelig å spare, anbefaler vi appen DREAMS fra Storebrand. Dette er en super måte å spare på uansett om du sparer til et spesielt formål, ønsker å betale ned gjeld eller kun fordi du ønsker å spare penger. Her finner du smarte funksjoner som hjelper deg med å spare i hverdagen. For eksempel kan du trykk på «kaffe» når du står over en kaffe på cafe og kan dermed heller spare de 40 kronene. Du kan også aktivere morsomme funksjoner som for eksempel «tyven» som stjeler et lite beløp (du velger selv maksbeløpet) på et tilfeldig tidspunkt. På den måten merker du ikke at du sparer en gang.

Sist, men ikke minst bør du også ha et budsjett. Budsjett vil gjøre det enklere for deg å holde kontroll på både utgifter og inntekter og det gjør det også lettere for deg å se hvilke poster du eventuelt kan kutte ned på. Kanskje ser du med en gang at det finnes smartere løsninger på forbruket ditt.