Forbrukslån til å betale restskatt

Har du fått baksmell på skatten? Kanskje du har variabel inntekt der det er vanskelig å vurdere hvor mye skatt du skal betale? De fleste får skatteoppgjøret om sommeren, og da passer det dårlig å bruke feriepengene til å betale restskatt – når man virkelig har behov for en avslappende ferietur.

 

Ikke alle har midler til å betale restskatten av egen lønn, og har man fått mange tusen kroner i baksmell – vil det for de fleste være en fortvilet situasjon.

Kemnerkontoret i din kommune tilbyr betalingsavtale for restskatt, men kravene som stilles for å få innvilget en utsettelse eller en nedbetalingsavtale er strenge. Hovedregelen er at skattebetaler skal betale ved forfallsdato. Hvis ikke dette gjøres, vil det påløpe forsinkelsesrenter. Dersom man venter enda lenger med å betale, kan pengene inndrives ved tvang. Det vil si at man blir trukket i lønn eller andre månedlige ytelser. Kemneren kan også ta pant i dine eiendeler, og man får i tillegg betalingsanmerkning.

 

Får man avslag på en betalingsavtale hos Kemnerkontoret, kan et lån uten sikkerhet være eneste løsning for å komme ut av en vanskelig økonomisk situasjon.

 

Hvem kan søke om forbrukslån til restskatt?

Alle banker og finansieringsselskaper som tilbyr lån uten sikkerhet, har sine egne bestemmelser for hvilke minstekrav som gjelder nye kunder. Enkelte banker krever at lånesøker må ha fylt 20 år, mens andre har 18 års grense. Det kreves også at lånesøkere har en eller annen form for fast inntekt for å kunne betjene lånet. Ikke alle banker stiller noe minstekrav til årsinntekten, men noen banker opererer med at lånesøkere må ha en minimumsinntekt på kr. 200.000,- eller høyere.

 

De aller fleste banker krever at lånesøker er norsk statsborger eller har bodd minst 3 år i Norge. I tillegg gjelder krav om at lånesøker ikke har betalingsanmerkning eller inkassosaker på søknadstidspunktet.

 

Et forbrukslån kan man bruke til akkurat det man selv ønsker, enten det er til å betale restskatt, oppussing i boligen, ferietur eller andre uforutsette utgifter.

 

Hvor mye kan jeg låne til å betale restskatt?

Enten man har behov for noen få tusenlapper eller større pengebeløp til å betale sin restskatt, vil de fleste banker og finansieringsselskaper i utgangspunktet kunne imøtekomme behovet. Lånerammen på vanlige forbrukslån ligger fra kr. 5.000,- og helt opp til kr. 600.000,-.

 

Likevel er det ikke alle som får innvilget like høyt lånebeløp som de har behov for. Bankene vil alltid gjøre en kredittsjekk av lånesøker, som avgjør både lånebeløp og hvilken effektiv rente på lånet man får tildelt. Kredittsjekken gir også banken opplysninger om inntekt og gjeld – i tillegg til om lånesøker har betalingsanmerkninger.

 

Hvordan få lavest mulig rente på forbrukslånet?

Det er viktig å undersøke hvilken bank som kan tilby lavest mulig rente på ditt forbrukslån. Bankenes rentenivå varierer, og ingen ønsker å betale mer enn nødvendig. Ved å bruke litt tid på å sammenligne renter og vilkår fra de forskjellige bankene, vil man raskt finne ut hvilke lånegivere som skiller seg positivt ut.

 

Ønsker man å spare tid på søknadsprosessen, kan det anbefales å bruke en lånemegler. Lånemeglere videreformidler søknader til en rekke banker og finansieringsselskaper, slik at man kan velge seg ut det billigste lånet av de tilbudene man mottar. Lendo er et eksempel på en populær lånemegler, og tjenesten er gratis å benytte.