Trenger du å låne penger – dette bør du tenke på!

I Norge finnes det lover hvor lånegivere er pliktig å vurdere hvorvidt en lånetaker har kapasitet og evne til å betjene lånet som det søkes om – og eventuelt da også som følge av denne prosessen fraråde lånetaker om sannsynligheten er overhengende at vedkommende vil ha problemer med å nedbetale lånet i nå og i fremtiden.

Til grunnlag for denne vurderingen benyttes det kredittvurdering fra diverse kredittbyråer – som har samlet oversikt over hvor kredittverdig søkeren er.

Fast jobb og inntekt avgjørende

Til syvende og sist er inntekten din avgjørende for hvor stort lån en har mulighet til å påta seg – og bankene vil også gjerne kreve lønnsslipper fra siste månedene og vise til en fast jobb for å tilby personlige lån.

Har du mange forskjellige type  lån, som billån, forbrukslån, kredittkortgjeld o.l så kan det være hensiktsmessig å samle disse dyre smålånene i et lån gjennom refinansiering i banken dub – og få en samlet langt gunstigere rente – og demed øker samtidig også evnen til å oppta mer lån.

Når økonomien gjennomgås i forbindelse med en lånesøknad så er det greit å samtidig kunne vise til evne til å sette til side penger til uforutsette kostnader – så om du sparer penger i fond, har BSU-konto du sparer på, spareplan i banken som følges – så er dette ting som teller positivt inn på en lånesøknad.

Samboer og barn påvirker belåningsgrad i stor grad

Om du har samboer med fast inntekt og dere sammen søker om lån, så har dette selvsagt stor betydning for samlet belåningsgrad da man da er teknisk sett to om det meste av kostnadene i familien – samtidig som unger som bor hjemme og går i barnehage og skole vil ha en negativ innvirkning på din lånesøknad. Barnehage og SFO er f.eks dyre ekstratjenester du som småbarnsforelder gjerne er avhengig av, og vil sluke tusenlapper hver eneste måned – så forskjellen er stor med og uten unger – og dette på toppen av ekstra utgifter til klær, mat og aktiviteter.

Skal man låne penger så anbefales det gjerne å benytte en tjeneste ála Sambla sin – hvor man kan sammenligne betingelser hos de forskjellige bankene enkelt og greit. Ditt lån blir her sendt til 20 ulike banker – kostnadsfritt –  og som i tur og orden vil gi deg shttps://www.sambla.se/lana-pengar/itt beste tilgjengelige tilbud basert på dine opplysninger – og innen 24 timer vil du kunne sette deg ned med en av Sambla sine rådgivere og velge det tilbudet som passer deg best.

Det er for lengst slutt på tiden da man løp fra filial til filial for å prate med en rådgiver i hver bank med mappen sin under armen J Idag gjøres alt enkelt på nett!