Tjen penger på drivsstoff

Om man bruker bilen til og fra jobb hver dag blir kostnaden til drivsstoff en stor månedlig utgift for de fleste av oss. Men med smart bruk av kredittkort kan man faktisk ganske enkelt kutte ned på pengebruken. Høres bra ut? Vi viser deg hvordan i denne artikkelen.

Velg deg et bensinkort

I dag finnes det svært mange ulike kredittkort på markedet. Felles for nær sagt alle er at de har ulike fordeler og rabatter du kan benytte deg av. Den kategorien vi er interessert i kalles ofte for bensinkort. Det er kredittkort som gir deg rabatter når du fyller drivsstoff. Det finnes ulike kort du kan velge mellom, noen er kun beregnet for enkelte bensinstasjoner, mens andre kan brukes hvor som helst.

Ett av kortene som bør vurderes og ofte blir trukket frem som ”Best i test” er 365Direkte. Det er et Mastercard som kan gi deg 3,65% rabatt på alle bensinstasjoner. Fyller du opp tanken hos Esso eller hos Esso Express får du 3,65% + 30 øre per liter i rabatt. Det høres kanskje ikke så mye ut, men i løpet av et helt år sparer du da fort noen tusen kroner. Og det med å kun betale med et kredittkort i stedet for et vanlig debetkort.

Ting å passe på

Bensinkort er en enkel måte å spare penger på som vi nå har sett, men det er enkelte ting man må huske på med kredittkortbruk. Om du ikke bruker kortet på en ansvarlig måte ender du fort opp med å kaste vekk besparelsen i høye gebyrer og dyre renter. Kredittkort har en rentefri periode, og den er det svært viktig å benytte seg av. Den fungerer slik at om du betaler hele det bruke beløpet tilbake innen denne perioden, så vil du ikke bli belastet noen renter. I prinsippet blir da kortbruken gratis og du kan plassere det sparte beløpet rett i lommen din.

Husk også på at du kun bruker kortet til varekjøp, som drivsstoffylling. Tar du for eksempel ut penger i en minibank vil rentene begynne å løpe med en gang, og i tillegg vil du normalt bli belastet et dyrt uttaksgebyr.