Hvordan spare penger ved å refinansiere

Har du noen gang tenkt over hvor mye du betaler i renter ved bruk av kredittkort og andre smålån hver måned?

Ekspertene kommer daglig med tips hvordan vi kan spare penger. Alt i fra en bedre strømavtale til storinnkjøp av mat blir nevnt. Men en ting som sjelden blir nevnt er refinansiering av kredittkort og andre smålån. Hva som er grunnen til det er vanskelig å spå, men en ting er sikkert. Å refinansiere er en av de bedre måtene å spare penger, og du kan spare mye.

3 gode grunner til å refinansiere

  • Alt på en faktura

En av fordelene ved å refinansiere er at du vil få mye bedre kontroll på utgiftene dine ettersom du får alle kredittkortene og smålånene dine på en faktura. Det betyr at du bare har en forfallsdato å forholde deg til i stedet for en til hvert kredittkort.

  • Lavere rente

Siden alle kredittkortselskaper og andre låneaktører opererer med forskjellige renter er det vanskelig å få en oversikt over hva du faktisk betaler hver måned. Når du refinansierer er det kun en rente å forholde seg til, og den er mye lavere en rentene fra kredittkortselskapene. I snitt opererer kredittkortselskapene med en rente på over 21% mens refinansieringslån har en snittrente på rundt 15%. Lavere rente gir dermed mer penger til deg som du kan spare til andre formål.

  • Nedbetalingstid

Kredittkortselskapene krever at du skal betale minimum 3% av utestående beløp hver måned. Da kan det være vanskelig å få en oversikt når gjelden vil være nedbetalt. Ved å refinansiere lages det en fullstendig nedbetalingsplan på lik linje med et hvilket som helst annuitetslån, som betyr faste avdrag hver måned.

Hvor kan jeg søke om refinansiering?

Det finnes flere måter å søke om refinansiering. Men vi anbefaler alltid å søke gjennom en låneformidler. En typisk låneformidler er Axo Finans Norge, som samarbeider med over 10 ulike banker. Da trenger du kun å sende en lånesøknad for å få søknaden vurdert hos flere banker samtidig.