Lag en fotballblogg

Overskriften låter kanskje ikke som den mest originale ideen, men det finnes en umettelig interesse for fotball og gambling på nettet. Hvis du således er interessert i denne sporten, kan du enkelt lage din egen blogg som fokuserer på verdens mest populære idrett.

Det holder allikevel ikke å skrive noen linjer om kjente ligaer som Premier League hver måned hvis du skal lykkes med å skaffe deg en stor leserskare. For å få mange lesere må du nok gå mer inn i dybden og finne deg et nisjeprodukt som få eller ingen andre skriver om.

Skriv om lavere divisjoner i England

Premier League får mye oppmerksomhet i norsk presse, men mange nordmenn følger også klubber i lavere divisjoner i fotballens hjemland. Championship er spekket med tidligere storklubber som bl.a. Leeds, Sheffield Wednesday, Wolves og Aston Villa, og de to sistnevnte kjemper denne sesongen med Cardiff og Fulham om opprykk til Premier League. Oddsen er fortsatt god på at Aston Villa rykker opp igjen til det gode selskap, men Steve Bruce viste iallfall at han holder ord når han uttalte at Villa hadde til hensikt å gi serieleder Wolves kamp til døra i toppkampen som ble spilt 10. mars. Birmingham-laget vant nemlig hele 4–1, noe som har ført til at mange tippe-eksperter nå stiller spørsmålet om Wolves kommer til å sprekke på oppløpet. En blogg om Championship kan således inneholde analyser og tips om de mange kampene som spilles i løpet av sesongen. I tillegg kan du også velge å fokusere på League 1 og 2 med gamle topplag som Portsmouth, Wimbledon og Coventry blant de 48 klubbene.

 

En blogg om Lionel Messi er kanskje ikke den lureste forretningsideen.

Ikke undervurder den norske lokalfotballen

Kanskje frister det heller å se mot hjemlige trakter? Snøballkrigen i den øverste divisjonen er allerede i gang, men kanskje er det litt mer originalt å følge lokalfotballen i området du bor i? Den store bonusen her er utvilsomt at du selv kan velge å se flere kamper direkte på stadion. Svært få klubber i lavere divisjoner krever inngangspenger i disse dager, og mange bookmakere tilbyr spill på kamper helt ned på nivå fem i det norske seriesystemet. Du kan blant annet opparbeide deg kontakter innad i klubbene og således skaffe deg viktige innside-tips om form og skader som du kan dele med leserne dine. Flere profesjonelle gamblere velger nemlig å fokusere på spill i lavere divisjoner. Derfor kan en blogg om norsk lokalfotball raskt utvikle seg til å bli en ordentlig publikumsvinner.

Vær tålmodig

Bjønnes stadion får sjelden besøk av journalister.

Som alle andre ting i livet, tar det rikelig med tid å etablere en populær nettblogg. Du er nemlig ikke den første som bestemmer seg for å skrive om fotball og tipping, og det er derfor viktig at du oppdaterer bloggen din jevnlig. En annen faktor er selvsagt at du treffer med tipsene dine, noe som selvsagt er lettere sagt enn gjort. Du kan allikevel innhente flere tips fra andre bloggere og i begynnelsen kanskje fokusere mer på nyheter, skader og situasjoner som kan gjøre ett kamputfall mer sannsynlig enn de to andre. Det viktigste er allikevel at du legger ned mye arbeid i begynnelsen, noe som gjør at du har gode muligheter til å lykkes med å leve av bloggen din på lang sikt