Kunsten å bli rik – helt ærlig

Drømmer vi ikke alle om å ha en bugnende bankkonto hvor det aller helst bør stå 7-sifrede tall til enhver tid? Jo, vi gjør vel egentlig det, men hvordan skal man komme seg dithen?

Hva er det som er så forlokkende med å ha alle disse pengene? Er det ikke greit å ha tilstrekkelig til at man kan klare å leve et normalt og godt liv? Mange vil kanskje si at penger slett ikke er alt, men det er gjerne mennesker som allerede har godt med penger. For majoriteten av mennesker er det en drøm å kunne kjøpe det man egentlig har lyst på, og det trenger ikke å dreie seg om sløsing. Det kan handle om å kunne stikke avgårde på en sydentur og blåse penger på et litt fint hotell, eller det kan dreie seg om å ha råd til en oppussing eller en ny bil. Kanskje rekker det at man har sjansen til å kjøpe seg litt bedre og sunnere mat i hverdagen og at man kan bytte ut garderoben litt oftere?

Vi har nok alle våre forskjellige krav, men å tjene disse pengene er jo den store utfordringen. Hvordan klarer man det?

Ikke len deg på flaksen

Hvis du spør folk som er rike om hvordan de har kommet seg dit de er i dag, så vil nok de aller fleste av dem si at de har hatt litt flaks på veien. Med flaks mener vi slett ikke å bruke pengene på NorgesCasino, men at de har hatt flaks kombinert med hardt arbeid.

Det er nettopp der man må ha fokuset hvis målet er å tjene seg godt med penger. Det krever mye arbeid, hard innsats og målrettet fokus. Har man dette vil man utvilsomt kunne oppleve at man oppnår en del fortjent flaks, og denne kombinasjonen kan ofte resultere i at man oppnår en kraftig økning i inntekten.

Kanskje trenger du en real egenkapital for å starte en bedrift du har tenkt mye på? Du får ikke lånt til denne egenkapitalen i banken, og da er spørsmålet: hvordan skal du få tak i disse pengene da? Jo, du må jo jobbe for dem! Ta deg en ekstra vakt på sykehjemmet eller den jobben du har. Finn andre måter å tjene penger på, men gjør det på et skikkelig vis slik at du er 100% sikker at pengene kommer inn på kontoen din.

Deretter er det om å gjøre at du ikke bruker noe av disse pengene, utover dét du har behov for til å overleve, slik at du merker at bankkontoen din vokser for hver eneste måned. Ja, det kan ta lang tid å oppnå det målet du har satt deg, men hvis du ikke tar grep for å komme deg videre skjer det i hvert fall ingenting. Og du skal aldri stole kun på flaksen din – da er sjansene store for at du ikke vil komme deg noen vei.

Kjennetegnet med de rikeste

Det finnes mange rikinger i Norge og selv om man kanskje irriterer seg over typene de er, som for eksempel Røkke, Stordalen og dess like, så kan man nesten ikke være annet enn imponert over hva de har fått til. Pågangsmot og utholdenhet, samt teft for forretninger, er ord som beskriver disse personene godt – og man kan jo lett se hvor det har bragt dem i dag. Røkke startet som fisker og Stordalen i butikken til faren sin – og deretter så de seg aldri tilbake.

Det handler om å bygge stein for stein, for husk på at enhver rikdom har en grunnmur. Og skal man bygge et hus kan man ikke starte på toppen – man må begynne fra bunnen av og jobbe seg oppover – del for del.

En slags konklusjon kan vel være følgende. det er ingenting som kommer gratis eller rekende på en fjøl, og man er sin egen lykkes smed!