Tjen penger på småjobber når det passer deg!

Tjen penger på småjobber når det passer deg!

Drømmer du om å ha en fleksibel ekstrajobb? Mange ønsker å tjene ekstra penger, men ønsker ikke å forplikte seg til en «vanlig» ekstrajobb. Heldigvis finnes det et spennende og variert alternativ – nemlig småjobber.

 

Småjobber kan være så mangt. Vi kan for eksempel nevne snømåking, flyttehjelp, snekring og byggeprosjekter, samt malejobber og andre håndverksjobber.

 

Bygg og snekring

Dersom du er litt nevenyttig, kan en ekstrajobb med bygg og snekring være midt i blinken. Finn gjerne inspirasjon og tips på sider som Fremtidens Bygg, som har mange spennende nyheter fra bygg- og anleggsbransjen.

 

Mange trenger for eksempel hjelp med å bygge garasje eller bod. Det er også mange som ønsker hjelp når de pusser opp hjemme. Kanskje en vegg skal rives, og en ny settes opp?

 

Du kan finne småjobber som dette på nettsider som Finn.no og Mittanbud.no. Se om du kan få brukt din kompetanse til noe nyttig, og tjen litt penger i samme sleng.

 

Data- og IT-hjelp

De fleste småjobber forbindes kanskje med håndverksjobber og andre praktiske oppgaver. Det er imidlertid også mange som trenger hjelp med data.

 

Dersom du er over gjennomsnittet datakyndig, kan du for eksempel hjelpe med installering av software og lignende. Kanskje det er noen som ønsker økt sikkerhet på datamaskinen sin? Hjelp med å installere antivirusprogrammer som den Mac-Antivirus.no tilbyr.

 

Spesielt mange eldre ønsker hjelp med data. Vet du hvordan du kan reparere hardware, kan du også tjene litt penger på dette. Reparering av knuste mobilskjermer eller bytting av skjermkort er det mange som trenger hjelp til.

 

Sesongbaserte småjobber

Etter hvert som årstidene endrer seg, dukker det opp diverse sesongbaserte småjobber. Dette er småjobber som normalt sett kun utføres til spesifikke årstider.

 

Snømåking er et klassisk eksempel. Mange ønsker hjelp til å måke snø, enten det er i innkjørselen til huset eller langs et fortau. Dersom du har måkebil kan du tjene mange tusen kroner vinterstid. Andre ganger trenger du bare en spade.

 

Det er også mange som trenger hjelp til å fjerne snø fra hyttetaket om vinteren. Dersom du bor i nærheten av et hyttefelt, kan dette være en kjekk småjobb.

 

Om våren og sommeren er det mange som ønsker hjelp med å klippe hekk, beskjære epletrær og annet hagearbeid. Har du grønne fingre? Da kan du legge ut en annonse der du tilbyr hjelp til de som måtte trenge det.

 

Flytting og kjøring av søppel

En annen populær småjobb som du kan tjene noen tusenlapper på, er flyttehjelp og kjøring av avfall. Hvis du disponerer en varebil eller lignende, kan du tilby flyttetjenester til folk som er på flyttefot.

 

Hjelp med pakking, bæring og frakt, og kjør møbler fra A til B. Du kan også frakte søppel til gjenvinningsstasjoner, og hjelpe med opprydning. Mange ønsker for eksempel hjelp med ryddig av dødsbo.

 

Barnepass – tjen penger på å passe barn!

Dersom du har erfaring med barn, for eksempel etter å ha jobbet i barnehage, er det garantert mange som kan trenge en hjelpende hånd. Innimellom har foreldre behov for barnevakt på kort varsel, og da er en erfaren barnevakt noe de fleste setter pris på.

 

Tilby deg gjerne å passe barn i kortere eller lengre perioder. Du kan for eksempel tilby barnepass via egne kanaler på Facebook.

 

Maling – ta malejobber!

Svært mange ønsker hjelp med å male. Du finner småjobber som dette på Mittanbud.no og Finn.no, samt en rekke andre kanaler.

 

Kanskje noen trenger hjelp med å male kjøkkenet eller utsiden av en bod? Du kan fint tjene noen tusen kroner på å bidra med malehjelp.

 

Skatt på inntekt fra småjobber?

Dersom du utfører en liten småjobb utenfor oppdragsgivers hjem, kan du tjene opptil 1 000 kroner uten å måtte betale skatt. I de tilfeller småjobbene utføres i oppdragsgiverens hjem, kan du tjene 6 000 kroner uten å være skattepliktig.

 

Utfører du mange småjobber derimot, kan Skatteetaten anse dette som en virksomhet. Da er du nødt til å registrere deg som næringsdrivende. I noen tilfeller vil du også være pliktig til å betale merverdiavgift.

 

Få fleksibilitet med småjobber

Den største fordelen med småjobber er at de kan utføres når det passer deg. Du trenger bare å avtale en tid med oppdragsgiver for når jobben skal utføres.

 

Småjobber kan utføres i perioder der du har behov for litt ekstra inntekt, eller på fast basis. Det er helt opp til deg!

 

Slik tjener du penger på småjobber – oppsummert

Mange ønsker å ha en fleksibel ekstrajobb. Dersom du tar på deg småjobber, kan du jobbe akkurat når du føler for det. Det finnes dessuten et hav av ulike småjobber du kan gjøre, enten du liker bygg og anlegg eller å putle i hagen.

 

Finn en småjobb som passer for deg, og tjen penger akkurat når du selv ønsker. Du finner småjobber året rundt, og ganske sikkert noe som passer akkurat dine kvalifikasjoner. Lykke til!